24 ianuarie 2010

PAZA PAŞILOR NOŞTRI

El va păzi paşii prea iubiţilor Lui.
1 Samuel 2:9

Drumul este alunecos şi picioarele sunt slabe, dar Domnul le va întări. Dacă noi prea iubiţii Săi, ne predăm Lui, printr-un act de ascultare şi de credinţă, El însuşi va fi păzitorul nostru. Nu numai că ”El va porunci îngerilor Lui să ne păzească, ca să nu ni se lovească piciorul”, ci El însuşi va păzi paşii noştri. El va păzi paşii noştri de orice cădere, aşa fel ca haina noastră să rămână fără pată şi fără păcat, şi ca sufletul nostru să nu sufere vreo vătămare pentru ca să nu dăm vrăjmaşului prilejul să ne vorbească de rău.

El ne va păzi picioarele să nu rătăcească şi le va păzi să nu apuce pe cărările rătăcirii, căile nebuniei, sau drumul larg al obiceiurilor lumii.

El le va păzi de lovituri şi umflăturile produse de arşiţa sau lungimea drumului.

El va păzi paşii noştri de orice rană: încălţămintele ne vor fi de fier şi alama, încât chiar dacă am călca peste ascuţişul săbiei sau peste capetele şerpilor, nu vom avea de suferit.

În sfârşit, El ne va scoate picioarele din laţ şi nu vom rămâne înlănţuiţi de momelile şi cursele pe care ni le vor întinde puterile înşelătoare şi cele ale vrăjmaşului. Cu o asemenea făgăduinţă, vom putea să înaintăm şi să nu ne lăsăm deloc, să alergăm şi să nu obosim. Cel ce te păzeşte este credincios, El te va păzi de orice rău.

2 comentarii:

Teo Gavril spunea...

La atatea vesti rele despre crize si previziuni sumbre multor oameni li se micsoreaza credinta si se instaureaza nelinistea sau chiar panica. Toti suntem atacati la un moment dat de astfel de vest1 insa Dumnezeu ne promite ca va veghea asupra noastra.

Ce asigurare deosebita in vremuri tulburi ca Dumnezeu ne va pazi pasii care tind sa lunece spre cai laturalnice in asfel de momente.

Suntem atacati mereu de ispite pe calea credintei insa Dumnezeu si aici vegheaza. Daca ne pandeste pericolul , el doar pandeste Dumnezeu este cel care e alaturi de noi si vegheaza.

Sigur ni se va clatina piciorul uneori dar El e gata sa ne sprijineasca, sa ne echilibreze ca sa nu cadem. Iar daca chiar am cazut EL promite ca ne va ridica.

Ce prieten grozav.

Gigi Dobrin spunea...

Asa este Teo, El ramane mereu acelasi in dragoste si credinciosie. Cred ca este o nebunie sa nu stai sub ocrotirea Celui Prea Inalt, cand sunt asa multe amenintari si capcane.